Мануела Попова и Глория Филипова от общностният ЛГБТИ център Rainbow Hub

...
Мануела Попова и Глория Филипова от общностният ЛГБТИ център Rainbow Hub
Коментари Харесай

``Изпотрошиха всичко, Боян Расате извади нож и наряза гумите на скутер`` |

Мануела Попова и Глория Филипова от общностният ЛГБТИ център Rainbow Hub описаха за

Двете дами обясниха, че през вчерашния ден при събитие към 17:30 ч. в центъра са нахлули мъжете, разпръснали са се и са почнали да чупят. 

" Физически съм добре. Нараняването е минимално. Психически съм много уплашена. Имахме събитие и към 17.30 ч. се почука на вратата. Едно момиче стана да отвори. Аз също отидох, с цел да видя кой е. Влезе група, ръководена от Боян Расате. Започнах да крещя, че не може да влизат и тогава той ме удари. Започнаха да чупят всичко в близост. Всичко продължи няколко минути. Звъннах на 112 ", описа Филипова, която е планов управител във фондация „ Билитис ".

По думите й всичко е станало за няколко минути.

" Накрая остана Боян Расате и още един човек. Аз има споделих, че са си свършили работата и могат да си тръгнат, а той отвърна, че още не е приключил и извади нож и наряза гумите на един скутер, който беше тук. Не употребява ножа против нас, само че имаше оръжие ", добави Глория.

Мануела Попово изясни, че от центъра са въвели петиция против закононарушенията, провокирани от хомофобски подбуди. По думите й това не е първият сходен случай - имало е и закани и са лепени стикери по вратата. 

Пред Нова ТВ Боян Расате съобщи, че няма да разяснява, защото гражданските му права разрешават да се въздържи от коментар. " Общността не би трябвало да се изненадва от сходни набези. Те се занимават с агитация измежду малолетни. Съвсем естествено е в миналото да се случи нещо сходно ", съобщи той.

Расате е претендент за президент на България за идните избори. Той е основател на крайнодясната неофициална организация Български народен съюз (официално записана като " Български народен съюз - Еделвайс " ), като публично се отдръпна от управлението й през 2010 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР